Tabara de vara

Tabara de vara


    Chiar daca ne referim la prescolari sau scolari si adolescenti, vacantele petrecute in tabere la munte sau la mare ajuta la integrarea lor in grupuri complexe, le dezvolta capacitatea de adaptare, de interactiune si socializare cu mediul in care se integreaza, si nu in ultimul rand, este benefic din punct de vedere al climatului si ambientului natural in care este situata respectiva tabara.
tabara2_400
        Tabara vs Concediu in familie

    Copiii sunt fericiti in lumea lor, cu cei din aceeasi generatie, isi vor face foarte repede prieteni noi, isi vor dezvolta spiritul de organizare, de initiativa, munca in echipa, se vor obisnui sa se acomodeze in medii diferite, sa-si descopere trasaturi ale personalitatii lor care nu au fost manifestate in prezenta parintilor cum ar fi independenta, dorinta de nou, aptitudinile de lider si cel mai important, vor invata o lectie extrem de pretioasa pentru viitorul lor – contactul uman.
    Familia este mediul natural in care bebelusul si mai apoi copilul de gradinita, scolarul si adolescentul creste si se dezvolta, este caminul si existenta lui, dependenta in mare masura de parinti. Sigur ca o vacanta petrecuta in familie isi are farmecul si beneficiile ei, dar o optiune deloc de neglijat este alegerea unei vacante petrecute intr-o tabara pentru copii.
tabara4_400_01
    Stabilirea varstei potrivite pentru a ne trimite copilul in tabara este un subiect extrem de delicat pentru parinti si aici parerile sunt impartite.
    Foarte multi parinti care pot parea la prima vedere destul de indrazneti, au apelat deja la serviciile specializate ale unei companii organizatoare de astfel de tabere si sunt incantati de rezultate.
    Foarte multi dintre parinti au tendinta de a-si tine copilul cat mai mult timp sub supravegherea lor directa, gandind de cele mai multe ori eronat ca, sunt singurii care pot sa-i ofere tot ceea ce acel copil are nevoie. In general mamicile sunt cele care “exceleaza” prin grija si ingrijorarile lor excesive. Dar, specialistii in domeniu sugereaza si recomanda, o mai mare “independenta” in actiunile si manifestarile unui copil. Din ce in ce mai mult, parintii adopta aceste recomandari si aleg pentru copilul lor variante alternative de a-si petrece timpul liber si vacantele. tabara3_400
    Alegerea locului de vacanta pentru copii, depinde in primul rand de starea lor fizica si de activitatile pe care dorim sa le desfasoare acolo. O importanta deosebita o are compania care organizeaza tabara si mai ales, personalul care insoteste copiii in tabara.
    Copiii isi doresc sa socializeze, isi doresc sa-si faca prieteni noi, isi doresc sa se joace si sa exploreze lumea noastra a adultilor, o lume frumoasa si inocenta in mijlocul naturii, cu alti copii de varsta lor si in compania unui personal calificat. Singurul impediment pentru participarea la tabara pentru copiii de 3 ani este scutecul!