Traim intr-un mediu care devine din ce in ce mai digital, din acest motiv, e bine ca al tau copil sa fie obisnuit cu operatiuni simple pe calculator. E bine sa stii ca exista produse care-l pot “initia” in primii pasi ai utilizarii tasturii. De exemplu, roDactilo este un produs care-l va ajuta pe copil sa tasteze corect la calculator folosind “metoda oarba”. Rezultatele pot fi chiar uimitoare: micul cursant poate atinge o viteza de tastare de invidiat: 180 de caractere/minut fara a fi nevoie sa se uite la tastatura!
In primul rand, asigura-te ca transmiti copilului tau ideea ca se poate invata cu placere. Ca scoala nu e o corvoada, ca se poate invata prin descoperire, explorare. Ajuta-l sa perceapa scoala intr-un mod corect! Ajuta-l sa inteleaga mai ales “de ce mergem la scoala?”.
Matematica… prin joaca. Nu te gandi ca-l poti desprinde de joaca asa usor odata cu trecerea in clasa I. Si nici nu ar fi tocmai indicat. Poti incerca o metoda mai inovativa: CD-uri educationale care permit elevului sa invete mai usor, prin animatiile multimedia, experimentele virtuale, simularile, modelarile 3D. Cu ajutorul lui Scormonila, personajul principal al CD-ului Scormonila sparge gheata, copilul tau poate invata despre adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0-100 cu si fara trecere peste ordin.
Utilitatea fiecarei notiuni din mediul inconjurator este foarte importanta. Fii alaturi de copil explicandu-i de ce este utila o anumita notiune, in viata reala. De la teorie la practica… poate fi saltul care il va fascina pe copilul tau.
Fiecare pas e important, de aceea, pastreaza un jurnal al pregatirii pentru scoala. Prima semnatura realizata intr-un colt, un mic filmulet ce-I inregistreaza facand adunari si scaderi cu ajutorul degetelor iar apoi in minte, primul caiet etc. toate acestea vor fi adorabile peste ani.