Imbracamintea de vara pentru copii

Imbracamintea de vara pentru copii

   imbrac2_400 Nici pentru o mamica nu e mai usor sa aleaga hainute pentru copil. Cateva sfaturi iti vor prinde bine atunci cand il pregatesti pe cel mic de o iesire in parc sau de gradinita.
    Una dintre reguli este ca tesatura sa fie naturala. Cele sintetice tin umezeala inauntru si nu lasa pielea sa respire. Transpiratia prinsa intre tesatura si piele va crea iritatii si alte neplaceri. Bumbacul si inul sunt printre cele mai potrivite materiale.
    Inainte de a iesi la plimbare, va trebui sa arunci o privire pe geam. In timp ce te feresti de caldura nu trebuie sa uiti ca toata caldura de afara vine de la soare. Razele ultraviolete sunt periculoase pentru pielea sensibila a celor mici. Evident ca trebuie sa eviti iesirile in mijlocul zilei, dar daca nu se poate, incearca sa acoperi cu hainute tot corpul celui mic. Ai fi surprinsa cat de repede se poate arde pielea unui copilas de trei sau patru anisori.  Poate ca tricourile sunt mai racoroase decat bluzele cu maneci lungi, dar acestea din urma au avantajul ca acopera in totalitate bratele.
    Copiii mai mari, cam de la sapte ani in sus, trebuie lasati sa-si aleaga singuri imbrac4hainutele cu care se vor imbraca. Ei sunt indeajuns de mari pentru a sti in ce se simt confortabil. Experientele i-au invatat care sunt hainutele in care transpira, in care le este cald, in care se simt bine. Cei mai mici insa, inca nu pot sa faca legatura intre ceea ce poarta si gradul de confort. Lasati sa aleaga singuri, ar imbraca hainele care le plac, nu cele in care se simt bine.
    Pentru ca pielea sa respire este nevoie ca hainele sa fie lejere pe corpul copilului. Daca sunt prea stramte, ele favorizeaza tranpiratia si o retin inauntru. In plus, vara copiii sunt mult mai tentati sa alerege si sa se joace, deci au nevoie de pantalonasi si bluzite care sa le ofere libertate de miscare. Din acelasi motiv trebuie evitate hainele cu sireturi, in special pantalonii, pentru a evita accidentele. Unii copiii sunt atat de nerabdatori sa descopere lumea din jur incat uita de regulile de siguranta si le este foarte usor sa se impiedice in siretul pantalonului.
imbrac3_400