Copii activi - copii sanatosi

Copii activi - copii sanatosi

        Beneficiile unei vieti active

    Cand copiii sunt activi, corpurile lor pot face lucrurile pe care ei le vor si de care au nevoie. De ce? Pentru ca exercitiile fizice le activi5_400ofera aceste beneficii:
muschi si oase puternice
muschi si oase mai puternice
un somn linistit
un control al greutatii
un risc mai mic de aparitie a diabetului
o mai buna perspectiva asupra vietii

    Cea mai buna metoda pentru copii sa faca miscare e sa le stabiliti un program zilnic cu exercitii. De la bebelusi pana la copiii mai mari, acestia au nevoie de cel putin 60 de minute de exercitii pe zi. Aceasta poate include joaca acasa, la scoala sau participarea la diferite sporturi.
  activi4_400  Cand copiilor le place o activitate, vor vrea sa o faca mai des. Practicand o activitate, fie ca e vorba de inot sau mersul cu bicicleta, copilul isi dezvolta abilitatile. Copilul se simte multumit, mai ales cand eforul sau este laudat. Aceste lucruri il fac pe copil sa vrea sa continue aceasta activitate si chiar sa incerce altele.
    Daca veti intelege tipurile de temperament ale conditiei fizice, veti putea sa il ajutati pe copil sa isi gaseasca activitatile cele mai potrivite si sa faca destul exercitiu, sa se bucure de acestea. Unii copii vor vrea sa faca performanta in sport, in timp ce altii vor fi ferciti sa fie doar participanti.
    Oricare ar fi tipul de personalitate al conditiei fizice a copilului, trebuie sa stiti ca toti copiii pot face un sport. Atitudinea dumneavostra pozitiva il va ajuta pe copilul care e reticent la sport. Fiti activi si sustineti interesele copilului. Daca incepeti sa faceti acest lucru de la o varsta destul de frageda, copilul va privi activitatea ca pe ceva normal si distractiv.


    Prescolarii: prescolarii au nevoie de joaca si de exercitii care ii ajuta sa isi dezvolte aptitudini importante – a da cu piciorul in minge, a juca leapsa, a sari intr-un picior, a merge cu bicicleta, dansul pe loc si curse cu obstacole.
Chiar daca unele cluburi de sport primesc si copii de 4 ani, acestea nu sunt recomandate pana cand copilul nu e mai mare. Prescolarii nu inteleg regulile complexe si le lipsesc atentia, aptitudinile si coordonarea de care au nevoie pentru un sport. In loc sa invete un sport, prescolarii ar trebui sa invete regulile de baza.

activi1_400
    Scolarii: parintii au mai multe obstacole in a-i determina sa faca miscare si sa le placa acest lucru pentru ca scolarii fac alte lucruri mai sedentare precum uitatul la televizor sau jocurile pe calculator. Activitatile pot varia de la sporturi traditionale pana la mersul cu cortul, calatorii sau alte activitati care se petrec in afara casei.
    In primii ani de scoala, cand copiii invata reguli si aptitudini de baza, ei practica mai putine activitati atletice. Cu cat cresc, apar diferentele intre abilitati si personalitate. Nivelul de interes si angajament se intalneste cu abilitatea, de aceea e important sa gasiti o activitate care e potrivita pentru copil. Programele se incarca in acesti ani, dar nu uitati sa ii lasati niste timp si pentru joaca.

activi3_400
    Adolescentii: Acestia au mai multe posibilitati pentru a fi activi fizic – de la sporturile de la scoala pana la interesele de dupa scoala. Cu adolescentii este foarte important sa va amintiti ca activitatea fizica trebuie planificata si deoseori intercalata cu o serie se responsabilitati si angajamente.
    Faceti totul astfel incat sa ii fie mai usor adolescentului in sporturile pe care le practica, oferindu-i echipamentul necesar si transport. Si nu uitati de haine. In multe cazuri, hainele si incaltamintea potrivita il pot ajuta pe un copil mai timid sa mearga cu bicicleta sau la sala de sport.