Gradinite Copii Odorheiu Secuiesc reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Gradinite Copii Odorheiu Secuiesc: Gradinita Odorheiu Secuiesc.
Gradinita are atributul unui climat intern familial care permite o educatie in functie de ritmul propriu al fiecarui copil, de nevoile sale afective si de activitatea sa fundamentala, jocul. Activitatea se desfasoara intr-un spatiu ultramodern, aflat intr-o zona linistita, usor accesibila, fiind dotat si amenajat astfel incat copiii sa regaseasca confortul de acasa.
Gradinita dispune de 4 sali de grupa, spatiu de joaca interior, sala de sport, sala de muzica, doua dormitoare, trei grupuri sanitare, o sala de mese si bucatarie proprie.
Salile de grupa sunt spatioase, luminoase, vesel colorate,cu mobilier specific prescolarilor, cu multe jocuri si jucarii.
Gradinita dispune de un spatiu de joaca in aer liber, cu multa verdeata, amenajat cu aparate de joaca.
Spatiul gradinitei este monitorizat permanent de o societate specializata in paza si protectie.
Gradinita ofera un meniu natural, alcatuit din preparate naturale, toate pregatite in bucatarie proprie. Meniul este conceput de un medic nutritionist si asigura necesarul de calorii recomandat copiilor pe categorii de varsta.
Activitati
Domeniul limba si comunicare – acopera stapânirea exprimarii orale si scrise, ca si abilitatea de a intelege comunicarea verbala si scrisa. Se urmareste ca acestia sa vorbeasca cu incredere, clar si fluent, utilizând modalitati de exprimare adecvate pentru diferite categorii de auditoriu.
Domeniul estetic si creativ – acopera abilitatile de a raspunde emotional si intelectual la experiente perceptive, de apreciere a frumosului, ceea ce le va permite sa reactioneze de o maniera personala la ceea ce vad, aud, ating sau simt.
Domeniul om si societate – include omul, modul lui de viata, relatiile cu alti oameni, relatiile cu mediul social, ca si modalitatile in care actiunile umane influenteaza evenimentele. in abordarea acestui domeniu se pleaca si de la premisa ca institutia prescolara reprezinta un context utilizabil pentru coordonarea principiilor si actiunilor morale.
Domeniul stiinte – include atât abordarea domeniului matematic prin intermediul experientelor practice cât si intelegerea naturii, ca fiind modificabila de fiintele umane cu care se afla in interactiune.Astfel, se considera necesar ca prescolarul sa fie pus in contact cu domeniul matematic prin jocuri dirijate cu materiale, cum ar fi nisipul sau apa, sau prin simularea de cumparaturi in magazine. Totodata, prescolarii sunt incurajati sa efectueze experimente, sa utilizeze in conditii de securitate diferite instrumente sau echipamente.
Domeniul psihomotric – acopera coordonarea si controlul miscarilor corporale, mobilitatea generala si rezistenta fizica, abilitatile motorii si de manipulare de finete, ca si elemente de cunoastere, legate mai ales de schema corporala.
Activitati extracurriculare
Vizite instructiv-educative
Plimbari in parc
Excursii cu caracter formativ
Implicarea in diferite proiecte umanitare si parteneriate
Odihna de dupa-amiaza (la cerere) sau activitati liber alese
Activitati recuperatorii pe domenii de invatare, activitati recreative de cultivare si dezvoltare a inclinatiilor
Activitati optionale:
Limba engleza: Cursul isi propune sa familiarizeze copiii cu primele notiuni si structuri de baza ale limbii engleze. Se urmareste dezvoltarea abilitatilor de vorbit si ascultat prin invatare activa ce implica miscare, joc simbolic, joc de rol, cântece si scurte povesti puse in scena.
Dans: Dansul este o forma de activitate fizica si, ca orice alt tip de miscare, are o multime de beneficii atat pentru fetite,cat si pentru baietei. Observi primele talente ale copilului inca de cand e bebelus si isi misca amuzant funduletul in scutec. Fie ca il inscrii pe prichindelul tau cand creste la cursuri de dans sportiv, balet sau dansuri moderne, dezvoltarea lui are de numai de castigat!Le creeaza o conditie fizica excelenta! Dansul este una dintre cele mai distractive forme de activitate fizica pe care le poate face copilul.
Micii sanitari: ofera copiilor mai multe informatii despre corpul omenesc si ii invata cum sa acorde primul ajutor; ii ajuta sa descopere beneficiile aduse de alimentatia sanatoasa si de pastrare a igienei personale; le alunga teama de doctor si injectii.
Micii bucatari: alegem fructele si legumele de sezon cele mai proaspete si gustoase si le gatim in cele mai inedite variante…aproape la fel de bine ca mami!
Bunele maniere: invatam ce inseamna sa fim civilizati! Cum sa ne comportam in societate! Sa te respecti si sa fi respectat!