Gradinite Copii Ploiesti

Gradinita Ploiesti

Gradinite Copii Ploiesti reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Gradinite Copii Ploiesti: Gradinita Ploiesti.

        Ii ofera copilului pregatirea necesara pentru scoala, initierea in tainele alfabetului si ale gandirii matematice prescolare.
        Ii dezvolta, prin activitatile artistico-plastice, coordonarea motrica dintre mana si creier, atat de necesara ulterior deprinderii scrisului, la scoala.
        Ii ofera echilibru psiho-emotional, prin activitati de joc impreuna cu alti copii, intr-un mediu plin de dragoste si afectiune.
        Ajuta copilul dumneavoastra sa se integreze intr-un alt mediu decat cel familial, in mediul social. Va cunoaste alti copii si adulti, din gradinita si din afara ei, si va invata sa interactioneze cu acestia.
        Ii ofera copilului pentru prima data sentimentul apartenentei la un grup, si mai bine la gradi, unde invata, se joaca si se distreaza decat mai tarziu direct la scoala, unde va avea parte mai mult de cerinte de lucru.

Servicii

    Activitati

Limba engleza – orele de limba engleza se desfasoara zilnic, la fiecare grupa, sub indrumarea profesorului de limba engleza, iar copiii sunt in permanenta stimulati sa foloseasca expresii uzuale in limba engleza, tocmai pentru a le inlesni invatarea acestei limbi.
Domeniul limba si comunicare – acopera stapânirea exprimarii orale si scrise, ca si abilitatea de a intelege comunicarea verbala si scrisa. Se urmareste ca acestia sa vorbeasca cu incredere, clar si fluent, utilizând modalitati de exprimare adecvate pentru diferite categorii de auditoriu.
Domeniul estetic si creativ – acopera abilitatile de a raspunde emotional si intelectual la experiente perceptive, de apreciere a frumosului, ceea ce le va permite sa reactioneze de o maniera personala la ceea ce vad, aud, ating sau simt.
Domeniul om si societate – include omul, modul lui de viata, relatiile cu alti oameni, relatiile cu mediul social, ca si modalitatile in care actiunile umane influenteaza evenimentele. in abordarea acestui domeniu se pleaca si de la premisa ca institutia prescolara reprezinta un context utilizabil pentru coordonarea principiilor si actiunilor morale.
Domeniul stiinte – include atât abordarea domeniului matematic prin intermediul experientelor practice cât si intelegerea naturii, ca fiind modificabila de fiintele umane cu care se afla in interactiune.Astfel, se considera necesar ca prescolarul sa fie pus in contact cu domeniul matematic prin jocuri dirijate cu materiale, cum ar fi nisipul sau apa, sau prin simularea de cumparaturi in magazine. Totodata, prescolarii sunt  incurajati sa efectueze experimente, sa utilizeze in conditii de securitate diferite instrumente sau echipamente.
Domeniul psihomotric – acopera coordonarea si controlul miscarilor corporale, mobilitatea generala si rezistenta fizica, abilitatile motorii si de manipulare de finete, ca si elemente de cunoastere, legate mai ales de schema corporala.


    Activitati extracurriculare

vizite la muzee, plimbari si excursii in aer liber, vizionarea unor spectacole de teatru pentru copii sau circ


    Activitati optionale

In functie de optiunile parintilor, copiii au posibilitatea sa frecventeze cursuri de limbi straine (a doua limba straina), dans, muzica, pictura, teatru, activitati sportive.
Organizarea si participarea la activitatile optionale se face contra unei taxe perceputa de instructorul respectiv.